Aktualności

W ramach Programu GPS-OKS, mając na uwadze aktywizację i edukację seniorów w ramach ogólnopolskiej kampanii społecznej Solidarni z Seniorami – Razem Damy Radę!  zapraszamy do udziału seniorów w  drugiej Internetowej Domówce z DJ Wiką i Głosem Seniora pt. „Ach, te seniorki!” organizowanej on-line 8 marca 2021 roku o godzinie 18:00 z okazji Dnia Kobiet.

Bezpłatne kursy językowe, organizowane przez OMNIĘ, kończące się certyfikatem znajomości języka. W projekcie nie mogą brać udziału osoby, które prowadzą działalność gospodarczą lub są rolnikami.

Najnowsze trening pamięci i joga śmiechu dostępne pod linkami:

trening pamięci - https://youtu.be/QyfWyTvBHdI

joga śmiechu - https://youtu.be/bfc-OM-FyqQ

Szanowni Państwo !
Z inicjatywy Pana Jana Stopyry zakupiono 20 sztuk prostych urządzeń zwanych pulsooksymetrem. Pulsookksymetry mierzą zawartość tlenu we krwi obwodniowej. Urządzeniami tymi dysponuje Centrum Seniora.

Kontaktuję się w imieniu fundacji Digital Poland. Jesteśmy organizacją non-profit, a naszym celem jest przybliżenie społeczeństwu wiedzy na temat nowych technologii i cyfryzacji. Szczególne ważną dla nas grupą są osoby starsze. Właśnie dlatego organizujemy m.in. Festiwalu Cyfryzacji - największą inicjatywę edukacyjno-technologiczną w Polsce. Z tej okazji przygotowaliśmy wyjątkowy całkowicie darmową książkę "Nowoczesny Senior – przewodnik po cyfrowym świecie". Powstała ona z myślą o wprowadzeniu starszego pokolenia krok po kroku w cyfrową, internetową rzeczywistość.

Można tam znaleźć:
  • jogę śmiechu,
  • fitness,
  • treningi pamięci,
  • warsztat rozwojowy.
Zachęcam Państwa do wykorzystania.
Link http://seniorszczecin.pl/koniecznie-obejrzyj-latajacy-animator/
Liderka Szlachetnej Paczki w rejonie Szczecin-Pomorzany i jak co roku poszukuje Rodzin (osób samotnych, seniorów), którym moglibyśmy pomóc w ramach Programu Szlachetna Paczka.
Może wśród Państwa podopiecznych znajdują się osoby potrzebujące naszej pomocy.
W powyższej sprawie proszę o kontakt na numer tel . Stowarzyszenia 693517030.
Zapraszamy do obejrzenia do briefingu prasowego „Solidarni z seniorami w pandemii” oraz rozpowszechnienia informacji:
Zajęcia sekcji brydżowej rozpoczynamy od 16.10. 2020  od godz. 12:30.
Zapraszamy na platformę Teams. Kod grupy otrzymać można po przesłaniu SMS zgłoszeniowego na numer telefonu Stowarzyszenia 693 517 030.