DRODZY SŁUCHACZE EKONOMICZNEJ AKADEMII SENIORA

mija już kolejny miesiąc od momentu, kiedy ostatni raz mogliśmy się spotkać i ze sobą przebywać. Teraz chociaż już ograniczenia są łagodzone w dalszym ciągu musimy kontaktować się tylko on-line. Wiem, że wszystkim nam jest trudno, ale wytrwajmy. Zdrowie jest najważniejsze.

Proszę uważać na działania przestępcze. Obecnie wykorzystywane są nowe sposoby okradania seniorów. Tym sposobem jest podawanie się za pracownika socjalnego, który przychodzi przeprowadzić wywiad o przyznanie pomocy w formie usług opiekuńczych. W dobie pandemii wizyty w domach podopiecznych są ograniczone przez pracowników MOPR do minimum, a każda poprzedzona jest wcześniejszym telefonem. Każdy pracownik socjalny powinien mieć przy sobie legitymację służbową MOPR, tożsamość pracownika można również potwierdzić dzwoniąc do MOPRu.

Zgodnie z planem, ostatnie nasze spotkanie przewidziane jest na 18.czerwca. Nie wiem czy do tego terminu sytuacja będzie na tyle dobra, że to spotkanie będzie można zorganizować. Mam jednak nadzieję , że zajęcia EAS rozpoczną się ponownie po wakacjach, o czym będziemy informować na naszej stronie.

Z nadzieją na dalszą naszą współpracę łączę pozdrowienia w imieniu całej Rady Programowej

Wanda Skoczylas
W związku z zarządzeniem JM Rektora odwołuje się wszytkie zajęcia Ekonomicznej Akademii Seniora.
O wznowieniu zajęć poinformujemy.
ZARZĄDZENIE NR 31/2020 REKTORA UNIWERSYTETU SZCZECIŃSKIEGO z dnia 13 marca 2020 roku »
pdfPlan zajęć
Prezentacje z zajęć, które odbyły się na Prawniczo-Ekonomicznej Akademii Złotego Wieku w semestrze letnim 2018/2019 znajdują się na stronie: azw.usz.edu.pl/prezentacje.
Program spotkania Ekonomicznej Akademii Seniora 25.10.2018 - Aula stara:
Uczestniczą wszyscy członkowie UTW biorących udział w projekcie (ok 250 osób)
11.00-11.15 - Zdrowie jako element kompetencji dr hab. prof. US Wojciech Jarecki
11.15-12.00 - Szczepienia profilaktyczne i ich znaczenie dla osób starszych, dr n. med. Izabella Jarecka
12.00-12.30 - Przerwa
12.30-13.30 - Jak aktywnie żyć po 50-tce. Spotkanie z przedsiębiorcą.
13.30-14.15 - Koncert zespołu muzycznego
W dniu 8 lutego 2018 r. o godz. 10 w Auli Starej odbędzie się seminarium kończące projekt realizowany przez Ekonomiczną Akademię Seniora z Narodowym Bankiem Polskim w ramach programu edukacji ekonomicznej: "Bezpieczne finanse gospodarstw domowych seniorów".
pdfZaproszenie
Stowarzyszenie Absolwentów i Przyjaciół Nauk Ekonomicznych w ramach funkcjonującej Ekonomicznej Akademii Seniora zaprasza obecnych i potencjalnych Słuchaczy 60+ do udziału w realizowanym projekcie Senior on-line.

Bezpieczne finanse gospodarstw domowych seniorów - projekt realizowany z Narodowym Bankiem Polskim w ramach programu edukacji ekonomicznej.