Aktualności

Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach zaprasza na bezpłatne webinarium „Gospodarstwa opiekuńcze - nowy kierunek w rozwoju obszarów wiejskich”.

Darmowe kursy komputerowe oraz kursy języka niemieckiego i angielskiego poziom od A1 do C2 .Zapewniany jest lektor, sprzęt materiały do nauki oraz mały poczęstunek w przypadku kursu komputerowego. Osoby zainteresowane proszę o kontakt przez

Centralny Dom Technologii to przestrzeń stworzona do edukacji technologicznej, oferująca interdyscyplinarne warsztaty i konsultacje dla osób w każdym wieku, w tym Cyfrowych Debiutantów – osób rozpoczynających swoją przygodę z technologią.
Szczegółowe informacje
W ramach Programu GPS-OKS, mając na uwadze aktywizację i edukację seniorów w ramach ogólnopolskiej kampanii społecznej Solidarni z Seniorami – Razem Damy Radę!  zapraszamy do udziału seniorów w  drugiej Internetowej Domówce z DJ Wiką i Głosem Seniora pt. „Ach, te seniorki!” organizowanej on-line 8 marca 2021 roku o godzinie 18:00 z okazji Dnia Kobiet.

Bezpłatne kursy językowe, organizowane przez OMNIĘ, kończące się certyfikatem znajomości języka. W projekcie nie mogą brać udziału osoby, które prowadzą działalność gospodarczą lub są rolnikami.

Najnowsze trening pamięci i joga śmiechu dostępne pod linkami:

trening pamięci - https://youtu.be/QyfWyTvBHdI

joga śmiechu - https://youtu.be/bfc-OM-FyqQ

Szanowni Państwo !
Z inicjatywy Pana Jana Stopyry zakupiono 20 sztuk prostych urządzeń zwanych pulsooksymetrem. Pulsookksymetry mierzą zawartość tlenu we krwi obwodniowej. Urządzeniami tymi dysponuje Centrum Seniora.

Kontaktuję się w imieniu fundacji Digital Poland. Jesteśmy organizacją non-profit, a naszym celem jest przybliżenie społeczeństwu wiedzy na temat nowych technologii i cyfryzacji. Szczególne ważną dla nas grupą są osoby starsze. Właśnie dlatego organizujemy m.in. Festiwalu Cyfryzacji - największą inicjatywę edukacyjno-technologiczną w Polsce. Z tej okazji przygotowaliśmy wyjątkowy całkowicie darmową książkę "Nowoczesny Senior – przewodnik po cyfrowym świecie". Powstała ona z myślą o wprowadzeniu starszego pokolenia krok po kroku w cyfrową, internetową rzeczywistość.

Można tam znaleźć:
  • jogę śmiechu,
  • fitness,
  • treningi pamięci,
  • warsztat rozwojowy.
Zachęcam Państwa do wykorzystania.
Link http://seniorszczecin.pl/koniecznie-obejrzyj-latajacy-animator/