Szanowni Państwo,

W imieniu Rzecznika Praw Obywatelskich i Alzheimer Polska serdecznie zapraszam do udziału we wspólnej kampanii informacyjno-edukacyjnej „Alzheimer – rozumiem – wspieram”, która ma na celu zwiększenie wiedzy o chorobach otępiennych, w tym o chorobie Alzheimera, a także o potrzebach osób żyjących z chorobą otępienną i ich opiekunów rodzinnych.

Przed Miastem Szczecin stoi wyzwanie - uchwalenie nowego studium zagospodarowania przestrzennego.

Zapraszam serdecznie do zgłoszenia na warsztaty konsultacyjne online, których celem warsztatów jest zebranie oczekiwań i potrzeb mieszkanek i mieszkańców miasta Szczecin w obrębie czterech, kluczowych obszarów: Miasto i Mieszkańcy, Komunikacja, Przestrzeń, Klimat.

W ramach projektu Trzecia Misja Wydziału Nauk Ekonomicznych Uniwersytetu Warszawskiego organizujemy bezpłatne kursy dla Seniorów i zwracamy się do Państwa z serdeczną prośbą o pomoc w dotarciu do aktywnych Seniorów z Państwa okolic, którzy mieliby ochotę skorzystać z proponowanych przez nas kursów.

Darmowe kursy komputerowe oraz kursy języka niemieckiego i angielskiego poziom od A1 do C2 .Zapewniany jest lektor, sprzęt materiały do nauki oraz mały poczęstunek w przypadku kursu komputerowego. Osoby zainteresowane proszę o kontakt przez

Centralny Dom Technologii to przestrzeń stworzona do edukacji technologicznej, oferująca interdyscyplinarne warsztaty i konsultacje dla osób w każdym wieku, w tym Cyfrowych Debiutantów – osób rozpoczynających swoją przygodę z technologią.
Szczegółowe informacje
W ramach Programu GPS-OKS, mając na uwadze aktywizację i edukację seniorów w ramach ogólnopolskiej kampanii społecznej Solidarni z Seniorami – Razem Damy Radę!  zapraszamy do udziału seniorów w  drugiej Internetowej Domówce z DJ Wiką i Głosem Seniora pt. „Ach, te seniorki!” organizowanej on-line 8 marca 2021 roku o godzinie 18:00 z okazji Dnia Kobiet.

Bezpłatne kursy językowe, organizowane przez OMNIĘ, kończące się certyfikatem znajomości języka. W projekcie nie mogą brać udziału osoby, które prowadzą działalność gospodarczą lub są rolnikami.

Najnowsze trening pamięci i joga śmiechu dostępne pod linkami:

trening pamięci - https://youtu.be/QyfWyTvBHdI

joga śmiechu - https://youtu.be/bfc-OM-FyqQ

Szanowni Państwo !
Z inicjatywy Pana Jana Stopyry zakupiono 20 sztuk prostych urządzeń zwanych pulsooksymetrem. Pulsookksymetry mierzą zawartość tlenu we krwi obwodniowej. Urządzeniami tymi dysponuje Centrum Seniora.

Kontaktuję się w imieniu fundacji Digital Poland. Jesteśmy organizacją non-profit, a naszym celem jest przybliżenie społeczeństwu wiedzy na temat nowych technologii i cyfryzacji. Szczególne ważną dla nas grupą są osoby starsze. Właśnie dlatego organizujemy m.in. Festiwalu Cyfryzacji - największą inicjatywę edukacyjno-technologiczną w Polsce. Z tej okazji przygotowaliśmy wyjątkowy całkowicie darmową książkę "Nowoczesny Senior – przewodnik po cyfrowym świecie". Powstała ona z myślą o wprowadzeniu starszego pokolenia krok po kroku w cyfrową, internetową rzeczywistość.