pdfProgram Ekonomicznej Akademii Seniora na r. a. 2021/22 - semestr letni
finanse osobiste

SENIOR JEZYK

Szanowni Państwo,
z wielką przyjemnością zawiadamiam, że Fundacja na rzecz standardów opieki w chorobach otępiennych Wyspy Pamięci opracowała, w ramach programu wieloletniego na rzecz Osób Starszych "Aktywni+" na lata 2021-2025, edycja 2021 opracowała aplikację mobilną dla opiekunów osób z chorobami otępiennymi "Opiekun szyty na miarę zawsze pod ręką". Aplikacja jest dostępna do powszechnego i bezpłatnego użytku pod adresem https://opiekawdemencji.pl/ lub https://wyspypamieci.com.pl/aplikacja-mobilna-2/. Aplikacja nie wymaga rejestracji.

Zachęcamy Państwa do przyłączenia się do akcji "Senior dla seniora- życzliwe pogotowie". Oferujemy szkolenia, wyjazd integracyjny, świetną atmosferę oraz przede wszystkim satysfakcję z wykonywanych działań.

pdfPlan zajęć

Poniżej prezentujemy wykaz realizatorów programu polityki zdrowotnej pn. ,,Zapobieganie  grypie i  jej  powikłaniom dla osób po 65  roku  życia  zameldowanych w Szczecinie” (tj.: urodzeni do końca 1956 roku i zameldowani w Szczecinie), do wyczerpania się zaplanowanej ilości szczepionek 8900 sztuk.

Centralny Dom Technologii to przestrzeń stworzona do edukacji technologicznej, oferująca interdyscyplinarne warsztaty i konsultacje dla osób w każdym wieku, w tym Cyfrowych Debiutantów – osób rozpoczynających swoją przygodę z technologią.
Szczegółowe informacje
Bezpłatne kursy językowe, organizowane przez OMNIĘ, kończące się certyfikatem znajomości języka. W projekcie nie mogą brać udziału osoby, które prowadzą działalność gospodarczą lub są rolnikami.