DRODZY SŁUCHACZE EKONOMICZNEJ AKADEMII SENIORA

Mija już kolejny miesiąc od momentu, kiedy ostatni raz mogliśmy się spotkać i ze sobą przebywać. Teraz chociaż już ograniczenia są łagodzone w dalszym ciągu musimy kontaktować się tylko on-line. Wiem, że wszystkim nam jest trudno, ale wytrwajmy. Zdrowie jest najważniejsze.

Proszę uważać na działania przestępcze. Obecnie wykorzystywane są nowe sposoby okradania seniorów. Tym sposobem jest podawanie się za pracownika socjalnego, który przychodzi przeprowadzić wywiad o przyznanie pomocy w formie usług opiekuńczych. W dobie pandemii wizyty w domach podopiecznych są ograniczone przez pracowników MOPR do minimum, a każda poprzedzona jest wcześniejszym telefonem. Każdy pracownik socjalny powinien mieć przy sobie legitymację służbową MOPR, tożsamość pracownika można również potwierdzić dzwoniąc do MOPRu.

Zgodnie z planem, ostatnie nasze spotkanie przewidziane jest na 18.czerwca. Nie wiem czy do tego terminu sytuacja będzie na tyle dobra, że to spotkanie będzie można zorganizować. Mam jednak nadzieję , że zajęcia EAS rozpoczną się ponownie po wakacjach, o czym będziemy informować na naszej stronie.

Z nadzieją na dalszą naszą współpracę łączę pozdrowienia w imieniu całej Rady Programowej

Wanda Skoczylas