W ramach Programu GPS-OKS, mając na uwadze aktywizację i edukację seniorów w ramach ogólnopolskiej kampanii społecznej Solidarni z Seniorami – Razem Damy Radę!  zapraszamy do udziału seniorów w  drugiej Internetowej Domówce z DJ Wiką i Głosem Seniora pt. „Ach, te seniorki!” organizowanej on-line 8 marca 2021 roku o godzinie 18:00 z okazji Dnia Kobiet.

Jak podkreśla dr Krzysztof Czarnobilski – geriatra, dyrektor ds. lecznictwa w Szpitalu MSWiA w Krakowie oraz Przewodniczący Rady Programowej Głosu Seniora:  „Izolacja, lęk i stres mogą być dla seniorów o wiele groźniejsze od wirusa. Z tego powodu musimy wspólnie zrobić wszystko, aby aktywizować, edukować i wspierać seniorów. Musimy także odrywać ich od tematyki wirusa i pandemii poprzez inspirowanie i motywowanie do ruchu psychicznego i fizycznego, a także integracji i radości.”.

TAK BYŁO MIESIĄC TEMU:....

2. Internetowa Domówka z DJ Wiką i Głosem Seniora pt. „Ach, te seniorki!”

Bezpośredni link do wydarzenia na Facebooku https://www.facebook.com/events/869443373629611/.

🔔🔔🔔Internetowa potańcówka odbędzie się 8 marca 2021 roku (poniedziałek) o godzinie 18:00 na profilu Facebook Głosu Seniora - https://www.facebook.com/GlosSeniora. W domówce on-line wezmą udział m.in. DJ Wika, czyli Wirginia Szmyt (80+) – Ambasadorka Głosu Seniora i najstarsza najbardziej znana didżejka w Polsce, która zadba o oprawę muzyczną zabawy. W taneczny nastrój uczestników wprowadzi Hanna Piekarska – koordynator kampanii Stylowi Seniorzy organizowanej przez Stowarzyszenie MANKO – Głos Seniora. Udział w wydarzeniu on-line jest bezpłatny.

2. Internetowa Domówka z DJ Wiką i Głosem Seniora pt. „Ach, te seniorki!” to muzyczno-modowo-taneczna podróż przez świat. W programie wydarzenia on-line będą m.in.:
  • zabawa taneczna przy wielu muzycznych przebojach,
  • Pokaz Mody Stylowych Seniorów Głosu Seniora,
  • złote myśli DJ Wiki,
  • dedykacje i życzenia od uczestników domówki,
  • konkursy z nagrodami.
Pandemia i wynikające z niej obostrzenia ograniczają życie towarzyskie i dobrą zabawę dlatego 2. Internetowa Domówka z DJ Wiką i Głosem Seniora pt. „Ach, te seniorki!” to doskonała okazja, aby pozwolić seniorom zapomnieć na chwilę o codziennych problemach i oddać się w muzyczno-modowo-taneczny wir zabawy!